De jury van de VVP Advies Award 2022 heeft de namen bekend gemaakt van de meest klantgerichte advieskantoren van Nederland in de categorieën Particulier Advies, Zakelijk Advies, Hypotheek Advies, Pensioen Advies, Digitale Innovatie en Nichemarkt. Daarnaast is er een speciale award in het leven geroepen voor de categorie Starters. Met behulp van maar liefst 32 spotters (vakexperts uit de haarvaten van de financiële adviesmarkt) is de jury tot een top 3 per categorie gekomen. In totaal hebben de spotters honderdvijftig kantoren aangedragen voor de Advies Award 2022.

Elk jaar doet de jury een beroep op een groep marktexperts die de jury voorziet van een voorselectie van uitblinkende advieskantoren. De jury koos dit jaar niet voor provinciale voorronden, maar vroeg de spotters op zoek te gaan naar de pareltjes in de brede markt van financieel advies.

De jury, bestaande uit voorzitter Richard Meinders (SVC Groep), Marieke van Zuien (BNP Paribas Cardif), Edwin Bosma (BHB Dullemond), Robin van Beem (Polis Advocaten), Jack Vos (Building Blocks) en Bob Klijn (Söderberg & Partners) zal half juni de winnaars per categorie bekend maken. Dit gebeurt op basis van de input die de spotters hebben gegeven en op basis van de documentatie die de genomineerden nog gaan aanleveren.

De categoriewinnaars krijgen eind juni persoonlijk door de jury de award uitgereikt. Half september vindt vervolgens de halve finale plaats waar zes kantoren aan meedoen. Drie van hen gaan door naar de finale op 6 oktober in de professionele studio’s van First Impression in Tilburg. Deze drie kantoren zijn volgens de jury de winnaars. Het online publiek kiest vervolgens op basis van de pitches van de finalisten via een livestream hun favoriet. Tevens zet de jury op 6 oktober een starter in het zonnetje die zich al onderscheidend heeft ontwikkeld. Vorig jaar werden er online meer dan 4600 unieke stemmen uitgebracht.

EN DE GENOMINEERDEN ZIJN:

Particulier Advies: Geerts Financiële Dienstverlening, NSP Adviesgroep en Van de Mierden.

Zakelijk Advies: L&B Groep, MontClair en Nouveau Consultancy.

Hypotheek Advies: Advies met M.I.N.T., De Financiële Wooncoach en Jäning + Ter Braak Hypotheken.

Pensioen Advies: Ecclesia EBC, Pensioen-Coaching en Plan-R.

Digitale Innovatie: Finenzo Deventer, Frits Hypotheken en Hypotheekrente.nl.

Niche: Expat Mortgages, Bokhorst Verzekeringen en Paardekooper Private Insurance

Special categorie Starters: Fuse Sports, Juffrouw Polis en The Financials.

TROTS

De Advies Award zijn in 2019 in het leven geroepen om het adviesvak in het zonnetje te zetten en de trots op het eigen vak weer terug te brengen. Dat is in de voorgaande jaren méér dan goed gelukt! De kantoren ervaren de nominatie als een erkenning voor het goede werk van hun medewerkers, de nominatie wordt beschouwd als een prijs voor het hele kantoor. Het leidde voor alle winnaars tot heel veel felicitaties, nieuwe klanten en aandacht in plaatselijke media.

SPOTTERS

Dit jaar zijn 32 spotters op zoek gegaan naar de meest klantvriendelijke kantoren van 2022. Dit zijn: Sonja Cats (Adfiz), Jan Peter Robijn (Adviesgroep De Vogel, winnaar Advies Award 2021), Hendrik Fritsma (Aegon), Chris van der Feltz (Allianz), Frank Rensen (ARAG), Sape van der Meer (a.s.r.), Leen Keijzerwaard (Assurantiekantoor Keijzerwaard, winnaar Advies Award 2020), Kalo Bagijn (Brand New Day), Pepijn Bakker (Bugs Business), Indra Frishert (Dazure), Michel Jongboer (DIAS), Mark Boskamp (Dukers & Baelemans), Erwin Vonk (Fasterforward), Dylan Dresens (FlexFront), Turhan Ozguner (ING), Kees Dullemond (INSVER), Ewald Bary (Lindenhaeghe), Dave Lunenburg (Nationale-Nederlanden), Tim Schoonbergen (Nedasco), Janwillem Swart (NH1816), Igor Driessen (Obvion), Colinda Rosenbrand (OvFD), Paul Robbe (Robbe Financiële Raadgevers, winnaar Advies Award 2019), Theo Krins (Scildon), Michiel van Vugt (NNEK), Marloes Oostrom (SUREbusiness), Antoine Barkel (TAF Verzekeringen), Peter van Geijtenbeek (Turien & Co.), Pascale Prins (Venn Hypotheken), Bert Sonneveld (De Vereende), Eric-Jan van den Berg (VKG) en Cindy Vos-Uijleman (Voogd & Voogd).

De VVP Advies Award 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door: Allianz, AnsvarIdéa, AS Support, Avéro Achmea, AEGON, ARAG, Florius, Klaverblad, Lindenhaeghe, Nationale-Nederlanden, Nh1816, NNEK, Scildon, SVC Groep, VKG, Voogd & Voogd