Waarom Advies Awards

De financieel dienstverlener heeft een belangrijke maatschappelijke functie. De financieel dienstverlener die de A(dvies)-factor goed beheerst, staat zijn klanten bij op die momenten in hun leven dat zij belangrijke financiële beslissingen moeten nemen. Denk aan het kopen van een huis, het sparen voor de studie van de kinderen of het opbouwen van pensioen. Vergeet ook niet het beschermen van materiële zaken door het verzekeren van de auto, de woning of het bedrijf. Maar ook het voorkomen van financiële risico’s bij ziekte, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden hoort bij het werkgebied van de onafhankelijk financieel adviseur.

Om deze financieel dienstverleners in het spotlicht te zetten en de maatschappelijke relevantie van het adviesvak te onderstrepen, zijn de Advies Awards ingesteld.

Verkiezing beste advieskantoor

De Advies Awards is een verkiezing van excellente advieskantoren die het adviesvak een positieve boost geven en een inspirerend voorbeeld zijn voor vakgenoten.

Kantoren kunnen alleen genomineerd worden door anderen en zich niet zelf opgeven.

De verkiezing kent verschillende onderdelen en beslaat een half jaar. Na een uitgebreide spottersselectie moeten genomineerde kantoren moeten zich aan de jury presenteren. De jury kiest per categorie een winnaar en daarmee een landelijke top 6. De landelijke top 6 gaat door naar de halve finale, die bestaat uit een pitch en het beantwoorden van indringende vragen over hun onderneming, hun klantrelaties en hun A(dvies)-factor. De jury kiest een landelijke top 3, die het in een denderende finale tegen elkaar opnemen. Het publiek bestaande uit collega-kantoren, verzekeraars, branche-organisaties, service-providers en toeleverancies kiest de uiteindelijke landelijke winnaar van de Advies Award 2024 via een live stream op 1 oktober.

Halve finale 2023

21 kantoren presenteerden zichzelf 14 juni 2023 op verschillende manieren aan de jury. Van die 21 kantoren koos de jury na een lang en stevig beraad 6 categorie winnaars en tijdens de halve finale op zes september kroonde ABC Pensioen  (catergorie pensioenadvies),  Sinior Financieel Advies (categorie hypotheekadvies) en Veldhuis Advies (categorie Zakelijk advies) zich tot de finalisten van de VVP Advies Award 2023. De finale vindt plaats 11 oktober op het podium van First Impression in Tilburg. Die finale is dan live te volgen via een livestream op deze site.  De overige halve finale finalisten waren:

Thomas verzekert  is de winnaar in de categorie beste nieuwkomer van de Advies Award 2023. Zijn frisse blik op het vak, het slimme gebruik van social media en het oneindig enthousiasme voor zijn klant overtuigde de jury dit jaar voor hem te kiezen.

11 oktober: uitzending van de Advies Awards 2023

Halve finale 2023

[display_merken]