Juryoverleg

De jury maakt maandagmiddag 31 augustus de twaalf provinciewinnaars bekend van de Advies Award 2020. Alle twaalf winnaars krijgen die week persoonlijk van de jury, uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen, hun award uitgereikt. Op 16 september vindt vervolgens de halve finale plaats en op 7 oktober finaleronde in de professionele studio’s van First Impression in Tilburg, die via een live stream kan worden bijgewoond. De kijkers kiezen de winnaar.

De Advies Award werd in 2019 in het leven geroepen om het maatschappelijk enorm belangrijke adviesvak in het zonnetje te zetten en de trots op het eigen vak te versterken. De jury – bestaande uit voorzitter Astrid Duits (AVDB Advies), Robin van Beem (Polis Advocaten), Richard Meinders (SVC Groep), Edwin Bosma (BHB Dullemond), Bob Klijn (Herenvest) en Jack Vos (Building Blocks) – is bij de verkiezing van de Advies Award 2020 niet over één nacht ijs gegaan. Samen met 22 spotters (vakexperts die zich in de haarvaten van de financiële adviesmarkt bevinden) ging de jury op zoek naar de meest klantgerichte kantoren van Nederland. Jury en spotters kwamen tot drie genomineerde advieskantoren per provincie, die allemaal een raamposter kregen toegestuurd. Tevens ontwikkelde de jury speciaal voor deze verkiezing de site www.adviesawards.nl.

Het enthousiasme van de kantoren was zeer groot. Toen de omvang en reikwijdte van de corona-uitbraak bekend werd, werd met volledige instemming van de genomineerde advieskantoren besloten het verkiezingsproces uit te stellen. Hoewel het virus niet onder controle is, besloot  de jury in juli de verkiezing toch door te laten gaan, juist omdat deze tijd het belang van een persoonlijk adviseur heeft onderstreept.

Inmiddels heeft de jury van de genomineerden presentaties (filmpjes) ontvangen die  het geheim van de A(dvies)-factor onthullen en laten zien hoe klantgerichtheid wordt verzilverd. De jury is zeer onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen. Maandag maakt de jury de namen van de provinciewinnaars bekend.

FINALE

De finale van de Advies Award 2020 vindt plaats op 7 oktober 2020. Dit wordt een hele bijzondere, korte en krachtige live-uitzending in de professionele studio’s van First Impression in Tilburg, die u via een live stream kunt bijwonen.

Om 16.00 uur gaat het programma van start. Juryvoorzitter Astrid Duits presenteert samen met Maureen du Toit (presentatrice, duizendpoot en verbonden als locatiecoördinator aan Lindenhaege) de finaleronde. Drie advieskantoren geven kort een pitch waarna de kijkers kunnen stemmen op hun favoriete kantoor. Voor de uitslag bekend wordt gemaakt, is er een spectaculaire lezing van Paul Iske, hoogleraar Open Innovatie en Business Venturing aan Maastricht University en directeur en Chief Failure Officer (CFO) van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Inspirerend en een ideale opwarmer voor de bekendmaking van het meest klantvriendelijke advieskantoor van 2020.

De Advies Award wordt mede-mogelijk gemaakt door Allianz, Building-Blocks, DAK en Lindenhaeghe. Binnenkort wordt bekend hoe u zich kunt aanmelden. Wilt u zich nu al verzekeren van een toegangsbewijs tot de live-uitzending? Stuur dan een e-mail naar vvp@vvponline.nl. U krijgt dan vanzelf uw toegangslink doorgestuurd.